Veilig werken op hoogte

Er bestaan meerdere definities van hoogte. Wij inventariseren de werkplekken of werkzaamheden waarbij het gevaar van hoogte relevant is. Door kennis en ervaring kunnen wij in de meeste situaties een concreet voorstel doen om het risico van hoogte te verminderen of geheel weg te nemen.

Lees meer...

Opstellen werkinstructie.

Goed communiceren over veiligheid blijkt in de praktijk moeilijker dan gedacht. Een boodschap die wordt uitgesproken, kan anders worden opgevat dan bedoeld. Datzelfde geldt voor een geschreven boodschap. Taal, cultuur, opleidingsniveau, zijn belangrijke aspecten die het verschil kunnen maken tussen een verzonden boodschap en een werkelijk ontvangen boodschap. Wij zijn in staat om boodschappen duidelijk te verzenden en goed te laten ontvangen.

Lees meer...

Werkvergunning

Bij de meeste bedrijven zijn er afspraken gemaakt over het veilig werken door derden, maar ook voor eigen medewerkers. Meestal medewerkers van de Technische Dienst.
De organisatie daarvan, de formulieren stroom en de naleving op de afspraken, verschilt vaak per bedrijf.

Lees meer...

BHV scenario's

Vanuit veiligheidskundig oogpunt komen wij dagelijks in aanraking met risico's bij bedrijven! Elk bedrijf is verplicht een RI&E te hebben, daarin staan de risico's bedrijf-en personeel breed beschreven.
De BHV krijgt te maken met specifieke risico's waar ze bijgehaald wordt.

Lees meer...

Lock Out - Tag Out

Lock Out - Tag Out & Try Out; afgekort LOTOTO.

Het is een verzamelnaam voor een belangrijk aspect in de veiligheid: veilig uitvoeren van werkzaamheden aan machine of installatie.
De kennis en praktijkervaring hierin is al begonnen op de technische school. Daar werd ons als aankomende technici door de praktijkleraren al gewezen op de risico's van werkzaamheden aan machines. Die kennis en ervaring hebben we in tientallen jaren binnen EurAtex B.V. uitgebouwd.

Lees meer...

Opstellen checklijst

Bij het uitvoeren van een risico inventarisatie en het uitwerken van het plan van aanpak maken wij een checklijst. Daarin geven wij aan welke situaties in aanmerking komen voor periodieke inspectie of controle. Dat kan een technische installatie zijn (roldeur, heftruck) of een hulpmiddel (brandblusser, hijswerktuig) of een veiligheidsvoorziening (nooddouche, nooddeur).

Lees meer...